Electricianmariettaga.org

Aanval

Wat is de relatie tussen elektrische veldsterkte en lading?1 min read

dec 7, 2022 < 1 min

Wat is de relatie tussen elektrische veldsterkte en lading?1 min read

Reading Time: < 1 minutes


De elektrische veldsterkte veldsterkte In de natuurkunde betekent veldsterkte de grootte van een veld met vectorwaarde (bijvoorbeeld in volt per meter, V/m, voor een elektrisch veld E). Een elektromagnetisch veld resulteert bijvoorbeeld in zowel elektrische veldsterkte als magnetische veldsterkte.https://en.wikipedia.org ›wiki ›Field_strengthVeldsterkte – Wikipedia op een specifiek vectorpunt is recht evenredig met de elektrische lading — in coulombs ( C) — van het bronobject. Bovendien is de veldsterkte omgekeerd evenredig met de afstand tussen het bronobject en het testladingsvectorpunt.